Gemologie

REC_2565 copy

TWO GENERATIONS, ONE LOVE, ONE PASSION!

Pentru prima oara in tara noastra, doua generatii, respectiv trei membrii ai aceleasi familii activeaza in nobila meserie de gemolog in cadrul Casei de Bijuterii Noblesse, nume de referinta in productia de bijuterii speciale, cu experienta de peste 20 de ani in tara si in strainatate.

Aceiasi 3 membri ai familiei sunt fondatorii primei asociatii gemologice profesioniste din Romania: Centrul Gemologic Roman( Romanian Gemological Center).Telul nostru este constientizarea gemologica si dezvoltarea acestei nobile meserii.

Servicii Gemologice

In cadrul laboratorului nostru de analize gemologice efectuam analize, evaluari si cercetari la diamante si alte pietre pretioase.

Pentru prima oara analizele si evaluarile gemologice se fac de catre trei gemologi certificati cu studii in strainatate si in tara.

Certificatele de evaluare profesionala a pietrelor pretioase au analiza ireprosabila.

Gemologia este stiinta si in acelasi timp arta studierii,clasificarii si evaluarii pietrelor pretioase.Aceste standarde se fac dupa cele patru principale criterii de evaluare si clasificare respectiv CARATUL- reprezinta greutatea diamantului pe scara lui Mohs, CLARITATE-nivelele si felul incluziunilor din interiorul diamantului,CULOARE-paleta de culori si nuante a diamantelor.TAIETURA(cut)- taierea proportiile si simetria diamantului.

prezentare-noblesse

Gemologul este expertul acreditat care se ocupa cu clasificarea si evaluarea pietrelor pretioase.

Este expertul care se ocupa cu certificarea,clasificarea si evaluarea pietrelor pretioase.Expertul gemolog trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii;Sa fie acreditat si recunoscut de o asociatie gemologica,sa aiba experienta minim cinci ani, cunostiinte solide despre pietrele pretioase,acces la literatura si cercetarea de specialitate,sa participe la schimb de experienta cu omologi din tara si strainatate,laborator propriu si performant,si nu in ultimul rand sa iubeasca aceasta meserie

Certificatele gemologice nu sunt valide daca sunt facute de o singura persoana datorita factorilor externi oboseala,lumina neadecvata,,lipsa de experienta,erori umane,factori externi. Certificatele gemologice se fac doar colectiv cu,consultarea a minim trei gemologi profesionisti si acreditati si nici atunci analiza gemologica nu este in proportie de suta la suta si perfecta. Autodeclararea si arogarea titlurilor gemologice fara recunoastere si experienta dovedita este irelevanta.

ANUNT IMPORTANT! PREMIERA IN ROMANIA!

PRIMELE CURSURI DE GEMOLOGIE ACREDITATE DIN ROMANIA, STUDIEREA,CERCETAREA SI CLASIFICAREA DIAMANTELOR SI A PIETRELOR PRETIOASE.

Detalii si imagini:

Pentru prima oara in Romania, Casa de Bijuterii Noblesse organizeaza cursuri de pregatire in gemologie (identificarea,clasificarea si evaluarea diamantelor)in raport cu cei patru C,Carat,Claritate,Culoare si Taietura(cut). Acest curs va introduce in universul diamantelor transormandu-va intr-un cunoscator, cursul fiind acreditat si recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei Nationale, Casa de bijuterii Noblesse.

Curriculum

 • Introducere generala despre diamante si formarea lor.
 • Identificarea si clasificarea diamantelor in functie de cei patru C: Caratul,Taietura(cut-ul) Claritatea, Culoarea.
 • Practica intensiva in laboratorul de gemologie cu instrumentar specific.
 • Masurarea dimensiunilor diamantului, clasificarea culorilor folosind etaloanele de culoare.
 • Utilizarea microscopului si instrumentarului gemologic de laborator.
 • Identificarea claritatii diamantelor.
 • Identificarea diferitelor forme si taieturi specifice ale diamantelor.
 • Identificarea diamantelor tratate si cele sintetice.
 • Taietura si simetria diamantelor.
 • Taieturi speciale (fancy cuts).
 • Analizarea culorii,tonului si nuantei diamantelor.
 • Grosimea si analizarea rondistului precum si rolul acestuia.
 • Identificarea practica a diamantelor old mine cut (taietura veche) si roze cut (diamante fara con),
 • Bijuterii cu diamante vechi.
 • Pretul real al diamantelor.
 • Practica intensiva cu diamante reale.
 • Personal acreditat si calificat (minim trei persoane), cele mai noi informatii despre diamante si gemologie.
 • Posibilitatea de a continua pregatirea si perfectionarea gemologica prin participarea la workshop-uri periodice cu diferite tematici precum si apartenenta la organizatii gemologice.
 • Grupele vor fi formate din maxim doisprezece persoane.
 • Bufet rece,bauturi reci si calde racoritoare,cafea,ceai.
 • Durata cursurilor este de minim 50 ore (4 saptamani) cu program flexibil in weekend.

Conditii pentru participare

Varsta minima 18 ani, studii minim liceale.

Documente necesare

 • Copie CI
 • Copie certificat nastere
 • Copie certificat casatorie
 • Ultima diploma de studii
 • Adeverinta medicala

Persoanele care doresc sa se perfectioneze sa investeasca in propria educatie vor dobandi urmatoarele competente si abilitati;

1. Identificarea pietrelor pretioase,semipretioase si a gemelor organice.
2. Determinarea valorii pietrelor pretioase.
3. Redactarea documentelor specifice expertizarii gemologice.
4. Identificarea diamantelor natural, sintetice si a celor facute in laborator.

La absolvire se acorda

1. Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale.
2. Diploma in limba engleza eliberata de Casa de Bijuterii Noblesse si Centrul Gemologic Roman.
3. Supliment descriptiv al certificatului de absolvire cu,competentele profesionale dobandite.

Acest program va initiaza in meseria de gemolog oferind posibilitatea de a practica aceasta meseria atat in tara si strainatate.

In Romania domeniul de angajare este in productia si comertul cu bijuterii si pietre pretioase, in cadrul institutiilor statului si in unitati gemologice, bijuterii de lux.etc

Romania are nevoie de specialisti in acest domeniu.

In strainatate se poate practica aceasta meserie in cadrul firmelor private sau de stat care opereaza cu pietre pretioase in cadrul burselor de diamante, bijuteriilor de lux cu pietre pretioase,banci.Diamond dealer. etc

In opinia noastra acest curs va ofera posibilitatea de a face alegerea ideala in achizitionarea unui diamant in raport cu bugetul si personalitatea fiecaruia.

Sa nu uitam ca diamantele au fost si vor fi cea mai sigura investitie iar cererea pentru aceasta meserie este din ce in ce mai crescuta.

Unde se poate profesa gemologia ?

Dupa absolvirea unuia sau mai multor cursuri și programe de gemologie  se poate profesa în următoarele domenii de activitate:

 1. Bijuterii
 2. Case de amanet
 3. Consignații
 4. Magazine de antichități
 5. In cadrul caselor de licitații
 6. Producători de bijuterii cu pietre prețioase
 7. Consultant gemolog în domeniul bijuteriilor,modei,investiții,fashion etc.
 8. Domeniul bancar în  multe băncii din lume au angajat gemologi pentru evaluarea pietrelor prețioase
 9. Muzee, specialiști în cadrul unui muzeu.
 10. Angrosist, distribuitor de pietre prețioase, import-export de pietre prețioase și bijuterii cu pietre prețioase
 11. Specialiști în cadrul instituțiilor de stat
 12. Cumpărător privat de bijuterii cu pietre prețioase și pietre prețioase.

IMG_5023

Bursa in gemologie

Centrul Gemologic Roman ofera gratuit un loc fara taxa unei persoane fara posibilitati financiare alaturi de grupele de cursanti.

Aceasta bursa ofera unei persoane cu studii superioare, motivate si iubitoare de pietre pretioase posibilitatea de a urma un curs de gemologie acreditat A.N.C.

Consideram ca acest program de pregatire ofera posibilitatea unui nou start in viata si posibilitatea imbratisarii unei cariere noi, speciale si elitiste.

Pentru inscrieri trimiteti Curriculum Vitae motivational pe

bijuteriinoblesse@yahoo.com

Oferta gemologica educationala

In premiera in tara noastra Centrul Gemologic Roman ofera posibilitatea grupurilor organizate de minim trei persoane de a participa gratuit la vizitarea laboratorului de gemologie si a muzeului din cadrul centrului nostru.

Oferim posibilitatea de a studia o piatra pretioasa cu instrumente specifice meseriei de gemolog si de a primi informatii de baza despre aceasta meserie si arta in acelasi timp.

Totodata se poate vizita un atelier de bijuterie in care se creeaza bijuterii facute manual.

Inscrieri la bijuteriinoblesse@yahoo.com si tel. 0256 438 491 sau 0721 331 744

DIAMANTUL

“Diamantele din Romania” prezinta pentru prima oara in Romania o istorie a diamantelor si a gemologiei.

Este cel mai dur mineral de pe pamant,compus din carbon pur se formeaza in conditii exceptionale in focul vulcanilor.Apare in Biblie in Exodus28;18 si Ezekiel 28;13 denumit in ebraica ca Yahalomיהלום (diamant).Iar cuvantul diamantprovine din greaca Adamas care inseamna de necucerit.Romanii spuneau ca cel mai pretios lucru de pe pamant este diamantul.India fiind prima sursa cunoscuta pentru diamante,in prezent descoperindu se in multe locuri dar nediminuindu si valoare si frumusetea extraordinara.(revenim cu amanunte fascinante despre aceasta piatra speciala) Diamantele- mit si realitate Cu toate ca diamantul alb si rotund este cel mai popular , cele mai valoroase sunt cele colorate(rosu,roz,verde,albastru),care sunt si cele mai rare.La randul lor nuantele diamantelor sunt de la faint (slab colorat)la fancy(puternic colorat).Cele mai importante pietresunt cele de minim un carat,iar daca sunt insotite de un certificat de autenticitate si calitatele sporeste valoarea in mod considerabil.Desi in Romania , diamantele sunt privite ca un moft , in tarile care au cultura pentru pietrele pretioase,diamantele sunt nelipsite din aproape orice casa.Am auzit , spunandu-se adeseori calitatea invinge cantitatea.De aceea , in anumite orase ca Tel-Aviv,Anvers,Hong-Kong si New York,industria prelucrarii si comercializarii diamantelor ocupa un loc important in economia locala ,facand din diamante o adevarata arta.Punand in practica ,cunostiintele acumulate la Bursa de Diamante de la Tel-Aviv am reusit cu pasiune si migala sa dam nastere la bijuterii superbe in orasul de pe Bega,Timisoara.Aici, la Casa de Bijuterii Noblesse am intalnit o multime de persoane din Timisoara,din tara si din strainatate care au cerut lamuriri in privinta diamantelor ,deoarece la fel ca si in politica sau in fotbal toata lumea isi da cu parerea , dar nimeni nu isi pune semnatura si stampila.De aceea am umplut acest vid de informatii si ne am gandit sa impartasim tuturor aceste cunostiinte.

Secretele diamantelor

Am editat primul manual de gemologie pentru studierea si cercetarea diamantelor si pietrelor pretioase.
Aceasta carte se adreseaza iubitorilor de pietre pretioase, gemologilor, bijutierilor si tuturor celor ce doresc sa investeasca in propria educatie.
Cea mai sigura investitie este cea in propria educatie.Un om educat si informat este un om puternic.
Veti gasi raspunsuri la intrebari complexe si dificil de aflat precum:
-Preturile diamantelor.
-Cum sa cumperi un diamant?
-Diamante ,,bune si rele’’
-Diamantele brute (neslefuite)
-Cum se evalueaza , clasifica si se certifica diamantele?
-Cine evalueaza diamantele si in ce conditii?
-Tipurile, culorile si formele diamantelor.
-Cum se poate investi sigur in diamante?
-Metode de identificare a diamantelor naturale precum si a celor sintetice. 
-Ce este gemologul si gemologia si cu ce se ocupa acestea?
-Cum poti sa devi gemolog in Romania?
-Proprietatile unice ale diamantelor.
-Normele,procedurile si standardele internationale pentru diamante si pietre pretioase.
-Peste 300 de fotografii profesionale exemplificative cu proprietatile diamantelor si a pietrelor pretioase.
-Bijuterii cu diamante moderne precum si bijuterii vechi (istorice) cu diamante si pietre pretioase.
-Totul despre safire, rubine, smaralde si proprietatile lor.
-Informatii complete si complexe despre diamante si pietre pretioase.
-Dictionar gemologic cu expresii si termeni specifici.
-Fiecare carte este insotita de un semn de carte cadou.
Aceasta carte este un ghid de indrumare si introducere in lumea diamantelor si a pietrelor pretioase clasificata ca manual tehnico-stiintific.Pretul este unul adaptat tarii noastre respectiv 200 lei.
Pentru comenzi:

Primul eveniment gemologic din Romania

poza-1

Interviu cu Dan Giurgiu despre Diamante si Gemologie click aici.

Totul despre gemologie

 

 

 

Cu stima si respect,

Echipa Casei de Bijuterii Noblesse.